SEO skrivet i sand

Frilansande SEO-konsult

Jag är en erfaren frilans inom SEO och digital marknadsföring. Som SEO-konsult hjälper jag dig att driva lönsam trafik från sökmotorer till din webbplats. Med ett resultatorienterat arbetssätt fokuserar jag på åtgärder som stöttar din verksamhets mål. Mitt mål är högre än att bara driva mer trafik till din webbplats. Målet är att den trafik du får ska ha ett värde. Den ska göra investeringen i SEO lönsam.

Långsiktiga resultat

Jag arbetar datadrivet för att producera långsiktiga resultat som fortsätter att leverera under lång tid. Fokus ligger på kvalitet och kundanpassade upplägg. Du kan känna dig trygg med jag bara tar fram förslag på åtgärder som faktiskt är värda att implementera.

Flexibelt med frilans

En skräddarsydd lösning skapas för varje kund. Du behöver inte köpa något färdigt paket eller binda upp dig för ett visst antal timmar varje månad. Jag tar fram förslag baserat på dina behov och önskemål. Det kan vara punktinsatser eller löpande samarbete – du bestämmer.

Jag kan stötta din organisation som extern SEO-konsult eller kliva in som intern SEO-specialist. Beroende på behov kan jag ta ett helhetsgrepp kring SEO-strategin eller arbeta med de delar där avlastning eller rådgivning behövs. Jag hjälper även till med avgränsade projekt som webbplats-migrering.

För att verkligen lyckas med SEO är det viktigt att integrera SEO-strategin i alla relevanta delar av organisationen. Här kan jag bidra genom att utbilda medarbetare, för att effektivisera SEO-arbetet eller för att ni ska kunna driva vidare arbetet själva. Att öka de interna SEO-kunskaperna brukar vara en lönsam strategi.

Operativ SEO-konsult

Räcker tiden inte till?  En framgångsrik SEO-strategi bygger på att optimeringsförslagen faktiskt genomförs. Jag kan hjälpa till med både textproduktion och uppdatering i ditt publiceringsverktyg, som WordPress.

För att underlätta implementering av teknisk optimering kan jag agera kravställare mot ditt utvecklingsbyrå eller externa byrå. Du slipper oroa dig för att hinna med att implementera mina rekommendationer. För att mäta resultaten kan jag bland annat sätta upp automatiserade rapporter i Google Looker Studio.

Sökmotoroptimerad innehållsproduktion

Eftersom jag även är en erfaren skribent kan jag vid behov producera sökmotoroptimerat innehåll för din webbplats. Jag skriver målgruppsanpassade texter som intresserar och hjälper dina kunder.

Internationell SEO

Jag har arbetat med flera internationella webbprojekt med webbplatser på många olika språk. Där har jag framförallt jobbat med Europa och Nordamerika. Att hantera olika språkversioner och marknader kan vara en utmaning – jag hjälper gärna till.

Lokal SEO

Har du en lokalt förankrad verksamhet kan hjälpa dig att synas bättre för potentiella kunder i närområdet. Behöver du hjälp med SEO i Halmstad med omnejd kan jag arbeta på plats hos dig.

SEO & webbutveckling

I webbutvecklingsprojekt är det viktigt att ta med SEO-perspektivet. Med lång erfarenhet av att arbeta med webb och webbutvecklingsprojekt kan jag bidra med både strategisk och operativ kompetens. Till exempel kravställning och rådgivning vid implementering av ett nytt CMS eller webbplats-migrering.

SEO i bokstäver

Vad är SEO?

SEO står för search engine optimization, alltså sökmotoroptimering. Syftet med SEO är att synas så högt som möjligt i sökmotorers sökresultat. Då kan potentiella kunder hitta till din webbplats när de söker efter dina produkter eller tjänster. För att lyckas med detta krävs kontinuerlig optimering av din webbplats.

Trafiken från en sökmotor till en webbplats delas upp i organisk trafik och betald trafik. Betald trafik är annonser som Google Ads. Sökresultaten som inte är betalda är organisk trafik. Det är alltså den organiska trafiken som är fokus i SEO-arbetet.

SEO är ett långsiktigt arbete. Det kan ta tid att se positiva resultat. I gengäld ger insatserna resultat som kan fortsätta att leverera under lång tid. Ibland kallas organisk trafik för gratis trafik. Det stämmer att du inte betalar för ett klick på ditt sökresultat, som du gör med Google Ads. Men att lyckas nå tillräckligt högt i sökresultaten för att få fler än enstaka klick kräver en hel del arbete. Det arbetet kostar förstås. Förutsatt att trafik till din webbplats på något sätt bidrar till att nå dina mål är dock SEO nästan alltid en lönsam investering.

Dator med SEO-grafer

Varför behöver jag tänka på SEO?

För de flesta företag och organisationer är det viktigare än någonsin att ha en effektiv digital närvaro. Oavsett bransch så är webbplatsen ofta en mycket viktig kanal för din försäljning eller kommunikation. Konkurrensen är hård och det gäller att synas för att få kunder och besökare. Därför är SEO viktigt – syftet med sökmotoroptimering är att få en webbplats att synas i sökresultaten på en sökmotor.

Men det räcker inte att bara driva trafik till webbplatsen. Det är först när innehållet på din webbplats stämmer överens med besökarens behov som trafiken blir lönsam. Som SEO-konsult är det mitt jobb att se till att den här matchningen inträffar.

Är SEO nytt för dig? Ta en titt på min ordlista för att lära dig prata SEO.

Kontakta Optivera