Planta växer ur tangentbord, symboliserar SEO

Frilansande SEO-konsult

Som din SEO-konsult hjälper jag dig att nå fler potentiella kunder genom effektiv sökmotoroptimering av din webbplats. Jag erbjuder SEO-tjänster som analys, strategi, innehåll och teknisk rådgivning.

Anlita mig som frilans SEO-konsult för att få:

Tjänster SEO-konsult

För att din investering i SEO ska vara lönsam fokuserar jag på åtgärder som stöttar målen för din verksamhet. Här är ett urval av tjänster jag erbjuder.

SEO-analys

SEO-analys

En SEO-analys är grunden för att optimera din webbplats. Beroende på behov och önskemål utförs bland annat en sökordsanalys, konkurrentanalys och en teknisk genomlysning av webbplatsen.

Ikon som symboliserar insikt

SEO-strategi

Det är lätt att hitta fel och brister på en webbplats. Att identifiera vilka åtgärder som faktiskt gör skillnad är svårare. Jag tar fram en detaljerad SEO-strategi som hjälper dig att nå målen för din digitala närvaro.

SEO copywriting

SEO-copywriting

Som SEO-skribent producerar jag sökmotoroptimerade texter av hög kvalitet. Jag kan också hjälpa dig att optimera existerade innehåll. En bra SEO-text tillför alltid värde för dina besökare.

on-page SEO

On-page SEO

On-page SEO handlar om att optimera innehållet på en sida för att hjälpa sökmotorer att förstå och matcha det med användarens sökintention. Till exempel sidtitel, rubriker, text, alt-taggar och interna länkar.

Teknisk SEO

Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar om att identifiera och åtgärda tekniska problem på en webbplats och att optimera dess prestanda. Det skapar en bättre användarupplevelse och hjälper sökmotorer att förstå och indexera webbsidor.

Internationell och lokal SEO

Internationell och lokal SEO

Jag arbetar med både stora internationella webbplatser med många språk och små lokala företag. Det innebär att jag kan hjälpa dig med allt från att kravställa multispråk-projekt till att nå kunder i närområdet.

Varför anlita en frilansande SEO-konsult?

Att anlita en frilansare för SEO-arbetet är en flexibel och prisvärd lösning. Upplägget baseras på ditt företags behov. Jag kan:

⇒ Fungera som din SEO-konsult, löpande eller tidsbestämt. Jag analyserar, tar fram konkreta rekommendationer, skapar rapporter och bevakar kontinuerligt din webbplats.

⇒ Arbeta som operativ SEO-specialist. Det kan vara svårt att hinna implementera de åtgärder som rekommenderas. Jag kan publicera innehåll, skriva texter och kravställa mot din webbyrå eller IT-avdelning. Ett smidigt alternativ när du inte behöver en heltidstjänst.

⇒ Agera kravställare mot din SEO-byrå. En bra lösning när du använder en SEO-byrå men tycker att det är svårt att kravställa och följa upp arbetet. Jag kan fungera som kontaktperson mellan byrån och interna funktioner som IT och copywriters.

⇒ Vara en interimslösning under rekryteringsprocesser eller föräldraledigheter. Saknar du tillfälligt SEO-kompetens i ditt team kan jag täcka upp.

⇒ Projektleda och/eller kravställa SEO i webbutvecklingsprojekt och migrering av webbplatser.

⇒ Bidra med avlastning för ditt team under intensiva perioder.

Vanliga frågor om SEO

Vad betyder SEO?

SEO står för Search Engine Optimization – sökmotoroptimering på svenska. Syftet med SEO är att få bra synlighet i sökmotorers sökresultat för relevanta sökningar. Då kan potentiella kunder lättare hitta till din webbplats när de söker efter dina produkter eller tjänster.

Trafiken från en sökmotor till en webbplats delas upp i organisk trafik och betald trafik. Betald trafik är klick på annonser som Google Ads. Klick från sökresultat som inte är betalda kallas organisk trafik.

Varför ska jag satsa på SEO?

Förutsatt att fler besökare på din webbplats på något sätt bidrar till att nå företagets mål brukar SEO vara en lönsam investering. Det kan ta lite tid innan resultaten kommer, men i gengäld kan de fortsätta att leverera under lång tid. Därför är organisk söktrafik en kostnadseffektiv och långsiktig kanal.

Vad kostar SEO?

Priset för SEO avgörs av många olika faktorer. Storleken på webbplatsen eller projektet, hur webbplatsen ser ut idag och konkurrensen på din marknad är sådant som påverkar kostnaden. Genom att anlita en frilansare får du en flexibel, transparent och kostnadseffektiv lösning. Kontakta mig för att få en offert.