Om Optivera

Jag heter Veronica Gustavsson och driver Optivera sedan 2022. Som frilansare erbjuder jag tjänster inom SEO, copywriting och digital marknadsföring. Efter över två decennier inom sök, digital marknadsföring, kommunikation och text har jag samlat på mig massor av erfarenhet och kompetens.

Veronica Gustavsson, grundare Optivera

Bakgrund

Karriären började i London, där jag också utbildade mig. Med examen från Queen Mary College, University of London (kandidat) och Middlesex University (magister) under armen började jag 1998 arbeta hos ett traditionellt brittiskt förlag, Macmillan. Det var en intressant värld, men lite långsam. Samtidigt började det här med internet bli stort, och möjligheten att vara med och bygga upp en helt ny söktjänst dök upp. I en miljö som var allt annat än långsam. Jag tog klivet över till den digitala världen för att fylla söktjänsten Ask Jeeves med innehåll. Och på den vägen är det.

Sedan dess har jag hunnit prova på en mängd olika roller, som SEO-specialist, skribent, webbredaktör, content manager och mer. Som anställd har jag arbetat på företag som Hultafors Group, Apollo (resor), Eniro, prisjämförelsetjänsten Kelkoo med flera. På LinkedIn kan du läsa omdömen från tidigare chefer och kollegor.

Efter London bodde jag många år i Stockholm. Numera hittar ni mig i min barndomsstad Halmstad.

Uppdrag

Som frilansande konsult erbjuder jag flexibla upplägg helt utan bindningstid. Jag arbetar gärna långsiktigt, men finns naturligtvis tillgänglig även för korta uppdrag. Bland mina kunder finns både globala och lokala företag inom e-handel, B2B och mer. Titta gärna på referenser från nöjda kunder.