Bokstavskuber i trä

Frilans-skribent

Relevant innehåll av hög kvalitet är viktigt för att lyckas med SEO. Sökmotorer gillar text, och det gör jag också. Jag älskar att skriva och är särskilt vass på att skriva sökmotoroptimerad text för webbplatser. Självklart skriver jag även målgruppsanpassade texter för övriga digitala kanaler, som sociala medier och nyhetsbrev. Jobbar du med content marketing och behöver hjälp med textproduktion? Då bidrar jag gärna med min kompetens. Har du en internationell publik skriver jag även på engelska. Här kan du se min portfolio. Behöver du hjälp med teknisk SEO, strategi och analys kan du hyra in mig som SEO-konsult.

SEO-texter

Egentligen finns det inget som kan eller bör kallas för SEO-text. SEO, alltså sökmotoroptimering, ska aldrig vara huvudsyftet med en text. Användaren ska stå i centrum – är texten inte intressant för användaren är den inte heller en bra text för SEO.

Med det sagt så är text och innehåll en viktig del av SEO. Som frilansande SEO-konsult vet jag vad som krävs innehållsmässigt. När jag skriver en sökmotoroptimerad text utgår jag från en sökordsanalys. Den hjälper mig att förstå vilka sökord som är bra att använda. Sökordsanalysen är också en grund till att förstå användarens intention – vilken slags information kommer att hjälpa användaren? För att verkligen förstå hur jag gör texten relevant för användaren kan jag också behöva titta på aspekter som målgrupp och vilken del av kundresan texten ska stötta.

Innehåll av hög kvalitet

En bra SEO-text är helt enkelt en bra text som hjälper läsaren på något sätt – att välja en produkt, förstå en tjänst eller lösa ett problem. Därför fokuserar jag på kvalitet snarare än kvantitet när jag skriver. Det betyder att jag inte tar betalt per ord – ett arbetssätt som generellt inte främjar kvalitet. En relevant text som fyller sitt syfte för både läsare och avsändare kan kräva en del research. Men är texten bra kan den också vara en långsiktigt lönsam investering, som kan fortsätta dra in trafik till din webbplats under lång tid.

Google försöker främja bättre kvalitet på webbinnehåll genom att kontinuerligt uppdatera sina algoritmer för att gynna sidor med vad de kallar hjälpsamt innehåll. Det är en utveckling som har pågått i många år och har fått än mer fokus på senare tid. Innehåll av hög kvalitet ökar alltså chanserna att lyckas med din sökmotoroptimering.

Copywriting på engelska

Behöver du texter på engelska för en internationell webbplats? Då kan jag hjälpa dig. Jag har lång vana av att skriva och arbeta på engelska. Efter 11 års arbete och studier i England är min engelska nära modersmålsnivå. Brittisk engelska är alltså hemmaplan för mig, men jag är även van att skriva för en amerikansk marknad.

Publicera innehåll

Behöver du även hjälp med att publicera innehåll? Jag är van att arbeta i en rad olika CMS och kan arbeta operativt med att uppdatera din webbplats.

Kontakta Optivera